03:31

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε ενεχυροδανειστήρια από ανθρώπους που «σκοτώνουν» όσο όσο κοσμήματα, κειμήλια, ρολόγια μέχρι και δόντια για λίγα μετρητά. Καθημερινά παρατηρούνται εικόνες από «ουρές» ανθρώπων που στέκονται στην είσοδο ή στον προθάλαμο ενός ενεχυροδανειστηρίου προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα ευρώ δίνοντας προσωπικά τους αντικείμενα.


Εκτός, από κοσμήματα, κειμήλια και ρολόγια πολλοί είναι εκείνοι, ιδιαίτερα νεαρά άτομα, που πηγαίνουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου μέχρι και ποδήλατα προσπαθώντας να τα πουλήσουν και να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.



Σύμφωνα με υπαλλήλους, αλλά και ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων η κίνηση τις τελευταίες ημέρες ειδικότερα, μετά την τραπεζική αργία και το capital control έχει αυξηθεί δραματικά.

Να υπενθυμίσουμε πως τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Ελλάδα και γνωστή επιχείρηση του εξωτερικού που ζητούσε από πελάτες να τους πάνε παλιά ρολόγια, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους ώστε να τα αξιολογήσουν και να τα αγοράσουν.

Η εταιρεία είχε καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο από τις 2 έως και τις 4 Ιουλίου, ενώ είχε ξαναβρεθεί τον περασμένο Μαίο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθώντας να εξασφαλίσουν λίγα μετρητά τους πούλησαν παλιά ρολόγια και τιμαλφή.

Πηγή
στις:03:31

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

 
Top